Met een ballonnetje lachgas achter het stuur

donderdag 25 januari 2018 11:21

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft René Kamphorst, chef politie Zeewolde, een overzicht waar zijn mensen zich mee bezig hebben gehouden. *Na de inbraakgolf van vorige maand, het was vier maal raak, is het ook deze periode weer raak. Een inbraak aan de Hazeleger. Een buurman zag mannen met breekijzer en belde de politie. Deze ging meteen, met assistentie van collega’s uit Lelystad, op  zoek maar kan geen ongure elementen vinden. Onbekend is of er uit het huis iets verdwenen is. * Aan de Ruisvoorn een inbraak op klaarlichte dag. De cilinder van de achterdeur werd eruit gehaald en twee extra sloten geforceerd. Om hun aftocht te dekken hadden ze de voordeur gebarricadeerd met een kruk. De boef/boeven hebben de hele woning doorzocht en gingen er vandoor met autosleutels.

*Ook aan de Corridor werd ingebroken door aan de achterzijde van de woning een glazen pui te vernielen. Ook hier voorzover bekend niets ontvreemd.*Een paar dagen hierna was het dievengilde weer actief aan de Corridor, hier bleef het bij een poging. *Ook aan de Schierstins een poging tot inbraak.

*Bij een winkel aan de Kerkstraat werden twee meisjes van 13 en 15 jaar betrapt bij het wegnemen van een paar blikjes frisdrank. Zij krijgen aan HALT- (werk)straf. *Een 25- jarige man uit Zeewolde werd betrapt bij een diefstal uit een winkel aan het Horsterplein, justitie handelt de zaak af. *Op de Ganzenweg vond een mishandeling plaatst. Een automobilist sloot achter een file aan maar besloot te keren. Die manoeuvre wekte de ergernis van de automobilist voor hem, die daarop ook keerde en hem klem reed, uit de auto sleurde en een schop tegen de schouder en een harde elleboogstoot in het gezicht gaf (dat kostte de man twee tanden). De slaande en schoppende man is een bekende van de politie en werd aangehouden.

*Bij een horecagelegenheid aan het Flevoplein werd  een bezoeker dronken en lastig en sloeg een raam in. Andere klanten grepen is en droegen de 20-jarige man uit Zeewolde man over aan de politie. Hij is geen bekende.

*Op de Gooiseweg/ adelaarsweg een aanrijding met letsel. Een 78-jarige man uit Laren dacht een vrachtwagen nog links te kunnen inhalen, maar deze moest naar links omdat de weg versmalde. gevolg was dat de automobilist van de weg gedrukt werd en in de sloot terecht kwam. De man werd door de brandweer (die assistentie kreeg van collega’s uit Almere) uit de wagen gezaagd en werd met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. *(Aan de Landbouwweg kwam een personenauto onzacht in aanvaring met een bestelbusje. * Op de Gooiseweg bij een kop-staartbotsing alleen materiele schade, maar wel zo dat de twee auto’s moesten worden afgesleept.

*Op de Gooiseweg kwam bij een eenzijdig ongeval een auto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Zeewolde, in de sloot terecht. De auto werd afgesleept. *Tijdens de storm van 18 januari een ongeluk tussen twee auto’s. Er was geen letsel. *Die dag was het extreem druk voor de politie, die ook ondersteuning gaf aan Almere, Dronten, de NOP en Urk bij van de weg geblazen vrachtwagens.  *Op de Nijkerkerweg, ter hoogte van het viaduct Fleditweg rende een hert in volle vaart de weg over en werd aangereden. Over de afloop geen gegevens beschikbaar.

*Aan de Ganzenweg werd een 26-jarige man uit Zeewolde aangehouden. Achter hem reed een politieauto, de agenten vertrouwden het niet gezien de rijstijl van de man, die nogal slingerde en twee rijbanen nodig had. Zij zagen hem een ballonnetje lachgas nemen en vonden later nog enkele patronen in zijn auto. De man werd beboet voor rijden onder invloed en het bijna veroorzaken van een aanrijding.

*Bij een gecombineerde actie met de politie Amersfoort werd op de Wielseweg een man uit Amersfoort aangehouden die voor 400.000 euro aan ontnemingen open had staan. Een ontneming wordt gedaan als iemand zich door criminele activiteiten verrijkt heeft. De politie was getipt dat de man zich daar zou kunnen ophouden.