Balletschool Zeewolde provinciewinnaar ‘Vereniging van het Jaar’

maandag 28 mei 2018 14:33

Blik op Zeewolde-  Balletschool Zeewolde van Tilly Verhaar is winnaar van de categorie cultuur in de provincie Flevoland op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. In elke provincie is er een winnende vereniging in de categorie sport en cultuur. Begin september bezoekt de jury deze 24 verenigingen. Elke vereniging wordt getoetst op thema’s als maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.

De verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ vindt voor het eerst plaats en is een Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing.

Tom van Kuyk, Sponsorstrateeg Rabobank Nederland: ‘Dit is een mooie manier om het verenigingsverhaal binnen de gemeente in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. We zien dat ze meer gaan samenwerken met andere clubs, een maatschappelijke rol innemen en druk zijn met thema’s als integratie en duurzaamheid. Verenigingen dragen bij aan een gezondere en sociale samenleving en dat mag gezien worden! ‘. Ons land telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen.

Het ingezonden verhaal van Balletschool Zeewolde en van de andere winnende verenigingen is terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl.