Bakker Bart Schoolkorfbaltoernooi groter dan ooit.

maandag 2 oktober 2017 11:09

Ruim 250 kinderen van de basisscholen hebben afgelopen vrijdag genoten van een sportief en gezellig schoolkorfbaltoernooi. Voor het eerst konden dit jaar ook de groepen 4 van de basisscholen meedoen. Met 6 teams uit groep 4 en 29 teams uit groep 5 werd er gestreden in 7 verschillende poules. Ter voorbereiding op het toernooi zijn er bij verschillende scholen door trainers van KV Wolderwijd en de buurtsportcoaches korfbalclinics gegeven. Daarnaast hebben ruim 80 kinderen ook deelgenomen aan de 2 trainingen op de vrijdagmiddag voorafgaand aan het toernooi.

Na 12 rondes verspreidt over 8 velden konden de winnaars bekend gemaakt worden. Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek werden even voor 6 uur de prijzen verdeeld. Met een beker naar huis gingen Toermalijn 1, Mozaiek 1, Toermalijn 2, de Lichtsmashers, Toermalijn 4 en de Wetering 2. Bij de groepen 4 ging de beker mee naar de Panta Rhei 1.Mede dankzij de steun van Bakker Bart, Fruithal Smits en de vele vrijwilligers van KV Wolderwijd kunnen we weer terug kijken op een zeer geslaagd toernooi.

Belangstellende kinderen die graag een keer zouden willen korfballen kunnen op dinsdagmiddag van 17.30 tot 18.30 drie maal gratis meetrainen. Deze trainingen vinden plaats op dezelfde velden als het toernooi. Het volgende grote korfbalevenement voor de basisscholen van Zeewolde is op dinsdag 29 mei 2018: De GIGA Kangoeroe Dag. Deze dag is voor de groepen 1, 2, 3 en 4 en de organisatie is in handen van KV Wolderwijd in samenwerking met de buurtcoaches.

Meer info  verkrijgen per mail: info@kvwolderwijd.nl