Automobilist ontkomt in in snelle achtervolging niet aan politie

donderdag 10 augustus 2017 11:44

Elke twee weken geeft de politie Zeewolde een overzicht van haar activiteiten. Geert Wind vertelt. * Een 33-jarige man uit Zeewolde haalde snelheden van meer dan 180 km. per uur bij een achtervolging die op de Horsterweg en de Spiekweg in Zeewolde begon en op de A28 eindigde.  De man raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg diverse boetes, onder andere andere voor het wisselen van rijbaan bij een dubbele doorgetrokken streep.

Daarnaast moet de snelle Zeewoldenaar verplicht een cursus volgen, deze kost veel geld en met succes afsluiten is verplicht. De man was een ‘first offender’. Op de vraag of een achtervolging met dergelijke snelheden niet onverantwoord is, zegt Wind: ‘De agenten schatten de verkeerssituatie in en blijven op gepaste afstand achter de achtervolgde. Ook worden collega’s op de hoogte gesteld. Er is ook contact met de meldkamer die de situatie in de gaten houdt.’

  • Een 31-jarige Amsterdammer werd aangehouden toe hij niet geheel vast ter been over de Gooiseweg liep. De man had mogelijk daarvoor zijn auto laten staan, maar dat staat niet vermeld in de aantekeningen van Wind. De man heeft zijn roes in de cel mogen uitslapen en werd naar huis gestuurd met een boete.
  • De diefstal van een stapel hout aan de Wielseweg haalde het nieuws al. En getuige zag twee mannen het hout in een busje laden, dat werd later op de A6 aangehouden. Het hout was inmiddels afgeleverd bij een adres in Soest.
  • Op het Nijkerkerpad werd een 47-jarige automobilist uit Huizen aangehouden wegens openbare dronkenschap. Nadat deze aanvankelijk meewerkte werd de man toch lastig, werd beledigend en agressief. De man mocht zijn roes uitslapen in de cel in Almere en vertrok daarna met de nodige bekeuringen op zak.
  • Op de Spiekweg werd een 44-jarige motorrijder uit Dordrecht die voor het rode licht aan het wachten was, achterop gereden door een 26-jarige vrouw uit Lelystad. Deze verklaarde dat haar voet van het pedaal slipte. De schade was alleen materieel.
  • Op de rotonde Nijkerkerweg/Spiekweg een eenzijdig ongeluk. Een 80-jarige man uit Zeewolde reed door slecht zich (heftige stortregen) pardoes de rotonde op.
  • Op de Sternweg haalde een automobiliste uit Biddinghuizen een scooterrijdster in. Toen     deze linksaf wilde slaan reed zij tegen de auto aan.
  • Op de Gooiseweg reed een motorrijder tijdens een toertocht tegen een ander aan. De motorrijders kwamen vanaf de Gooimeerdijk, daar waar de weg versmalde, remde de 67-jarige man uit uit Huizen en slipte. Hij kwam daarbij in botsing met een 61-jarige man uit Nieuw-Vennep.
  • Op de Kerkstraat kregen een jongen en een meisje ruzie. Daarbij werd het meisje geduwd en kreeg klappen. Ze heeft aangifte gedaan en de zaak wordt onderzocht