Amateurschrijvers Flevoland maken kans op prijs

zondag 30 juli 2017 12:35

Blik op Zeewolde-  Amateurschrijvers uit Flevoland hebben tot 8 oktober de tijd om hun verhaal voor de IVIO Andries Greiner Prijs 2017 in te sturen. Zij maken in twee categorieën kans op een prijs van 1250 euro. Het thema dit jaar is ‘de Lijst’. Eind november worden de winnaars bekend gemaakt. De IVIO Andries Greiner Prijs is vernoemd naar voormalig IVIO-directeur. De literaire prijs is bedoeld voor aankomend Flevolands schrijftalent en is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie. Voor tal van amateurschrijvers uit Flevoland is het een literaire uitdaging waarmee zij hun schrijfvaardigheid en verhaaltalent kunnen testen.

De schrijfwedstrijd kent twee categorieën: tot 25 jaar en 25 jaar en ouder. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Andries Greiner (voorzitter), Ilse Ruijters, Marion Wichard en Henk Soomers. De winnaars in beide leeftijdsgroepen ontvangen een geldprijs van 1250 euro en een oorkonde.

Voor deelname aan de schrijfwedstrijd gelden slechts enkele regels. Om te beginnen betreft de inzending een verhaal, dus geen gedicht of essay en de lengte moet liggen tussen minimaal 1000 en maximaal 5000 woorden. Het is daarbij aan de auteur om te letten op de verzorging van stijl, grammatica en taal.

Schrijvers kunnen hun bijdrage inzenden tot zondag 8 oktober om 0.00 uur. De prijsuitreiking is eind november in samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek. Meer informatie is te vinden op de website van de IVIO Andries Greiner Prijs 2017. Daar kunnen ook de verhalen worden ingestuurd: www.ivio-andriesgreinerprijs.nl