Altijd gezellig en lekker eten bij The Lux

maandag 7 oktober 2019 09:06

Blik op Zeewolde- De menukaart verandert er niet zo snel, een paar keer per jaar komt er een nieuw gerecht. Het Noord-Afrikaanse Couscous staat er nu op bijvoorbeeld. Grand café/Restaurant The Lux wil geen exclusief restaurant zijn, maar wel een laagdrempelig en goed restaurant, waar jong en oud terecht kan voor vertrouwde gerechten als een goede saté, spare ribs of met spek omwikkelde varkensmedaillons.

The Lux is dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11.30u en heeft alle dagen lunch en diner!

Eigenaar Tim van Oosten noemt als sterk punt van The Lux dat je er niet ‘weggekeken’ wordt als je uitgegeten bent. ‘Je kan naborrelen in het Grand Café en er zo een gezellig avondje uit van maken.’

‘Wat vinden jullie de sterke punten’, vraagt hij aan Freya en Mandy van de bediening.’ Freya: ‘Leuk personeel!’ Mandy: ‘Dat je kan borrelen na het diner.’ Hun favoriete gerechten? De proeverij, een combinatie van voorgerechten, en de tournedos. Voor de kinderen is er een tafel met speelgoed en voor mensen die even wat anders willen is er domino en mikado. Er zijn ook mensen die een kaartspel meenemen. ‘Prima, hoor’, zegt Tim.

De Nacht van Zeewolde gaf, zegt hij, wel aan dat er behoefte is aan live muziek. Komende winterperiode voorziet The Lux daarin. Niet ‘zomaar’ bandjes maar voornamelijk ‘tribute’ bands. Deze winter komt The Lux ook met theaterdiners in combinatie met de voorstellingen van Zeewolde Live.

www.thelux.nl 

Kader: Het grand café/ restaurant, aangekleed in theatersfeer is de plek voor een (zaken)borrel, lunch en diner. Het restaurant beschikt over 80 stoelen, samen met het Grand Café is er ruimte voor 120 personen. Het beschutte en op de zon gelegen terras aan de haven biedt plaats aan 200 gasten. De grote zaal is geschikt voor huwelijken, partijen en presentaties. Daarnaast beschikt The Lux over een aantal kleinere zalen.

(dit artikel verscheen eerder in de papieren editie van Blik op Zeewolde van woensdag 2 oktober 2019)