Acupunctuur stuurt energie in de juiste richting

maandag 27 januari 2020 14:06

Blik op Zeewolde- Mensen met lichamelijke klachten helpen, was de drijfveer van Patricia Rodenburg om zich te verdiepen in acupunctuur. Ze volgde verschillende studies en opende op 6 januari haar praktijk Qinamiek.‘De kracht van acupunctuur is’ zegt Patricia, ‘dat er geen medicijnen of andere schadelijke stoffen voor nodig zijn. Hierdoor zijn er geen vervelende bijwerkingen. Acupunctuur laat het lichaam op eigen kracht herstellen.

Acupunctuur ‘neemt klachten weg of verhelpt ze door de energie weer in de juiste richting te sturen. Het werkt in het lichaam op Qi, oftewel ‘levensenergie’. Een verstoring van energie wordt nooit los van elkaar gezien, maar staat altijd in verbinding met een ander deel van ons lichaam. In de klassieke Chinese geneeskunde is men er ook van overtuigd dat lichaam en geest één geheel is. Acupunctuur kan ingezet worden bij een verstoring van de energie. Het kan dus zomaar zijn dat de hoofdpijn waar je al lange tijd last van hebt, niet veroorzaakt wordt door spierspanning of stress, maar door een disbalans in je organen wat erover zorgt dat de energie te veel stijgt met als gevolg hoofdpijn. Dat is als acupuncturist de uitdaging, om op zoek te gaan naar de oorzaak van de disbalans in het lichaam.

Acupunctuur kan ingezet worden bij een groot scala aan klachten, zoals slapeloosheid, stress, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, vrouwenklachten: vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn, maar ook klachten rondom de menstruatie of overgang – maar ook preventief om een verstoring in de energie te voorkomen.’

Patricia vertelt dat ze altijd al een interesse gehad heeft in het menselijk lichaam. Ze liet zich opleiden tot schoonheidsspecialiste en masseuse. ‘Tijdens mijn eerste baan kwam ik erachter dat het geven van lichaamsmassage meer mijn interesse had, maar ik wilde hier graag verdieping, niet alleen een ontspannende massage kunnen geven, maar ook daadwerkelijk mensen met lichamelijke klachten helpen. Ik heb toen diverse cursussen gevolgd (lymfedrainage, sportmassage).

Uiteindelijk kwam ik bij een opleiding tot TuiNa masseuse, een Chinese massage die werkt op de meridianen en de Qi. Hier is mijn interesse voor de Chinese geneeswijze en dus acupunctuur gewekt. Ik heb de Basis Vakopleiding Chinese geneeswijze bij Academie Qing-Bai in Amsterdam gevolgd en daarna een driejarige opleiding Acupunctuur. Aansluitend heb ik de opleiding Westers Medische Basiskennis gevolgd, waardoor mijn behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar.

‘Kom gerust langs voor een gratis intake gesprek om jou klacht te bespreken’ . Qinamiek is gevestigd aan de Weerribben 48.

www.qinamiek.nl

(dit artikel heeft gestaan in de papieren editie van de maandkrant Blik op Zeewolde van woensdag 8 januari 2020)