Acht keer zó bijzonder en Kunstdiner in de kas

maandag 25 september 2017 11:11

Voor de vijfde keer wordt op zaterdag 7 en zondag 8 oktober  de expositie en proeverij ‘Acht keer zó bijzonder’ gehouden. . Dit keer in de sfeervolle kas van De Beleving aan de Winkelweg. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers kennis maken met  acht bijzondere, bevlogen mensen met hun kunst, kunstzinnige producten of wereldse wijnen. Op vrijdagavond 6 oktober vindt de aftrap plaats met het gastronomische Kunstdiner onder de sterren in de kas. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober is de kas omgetoverd tot een kunstpaviljoen met rondom weidse vergezichten en in direct contact met de natuur.

Judith Stam is er weer bij met haar zo herkenbare en kleurrijke schilderijen, van keukenprinsessen tot badderende dames. In een heel andere stijl schildert Marijke Peschel. Zij gaat graag met de fotocamera op pad. Haar foto’s zijn weer een inspiratiebron voor haar tijdens het schilderen. Voor sfeer binnen en buiten zorgt Els Los met stoere robuuste kaarsen en haar nieuwe serie herfstkaarsen met ‘nature inside’. De in fraaie kleuren beschilderde zijden shawls van Johanna den Brok geven op hun beurt een luchtige toets aan deze expositie. Uit Dedemsvaart komt Marjan van Schaik met haar unieke kleurrijke glaskunst. Kenmerkend voor haar werk zijn de heldere transparante kleuren en de abstracte vormen. De liefhebber van beeldhouwkunst kan de beelden van Ank van der Zee uit Laren bewonderen. Zij maakt figuratieve beelden, meestal geabstraheerd, van mens en dier.

Uit Harderwijk komt Reinier Hoving voor het echt stoere kunstwerk. Op zondag zal hij met zijn mobiele smeedinstallatie het ijzer smeden. ‘De combinatie van kracht en creatie levert iedere keer weer prachtige resultaten op,’ zo vertelt Reinier. Tot slot kunt u dit weekend uitleg krijgen bij en genieten van een aantal wijnen dat vinoloog Astrid Stoops van KijkopWijn.nl voor u op de proeftafel heeft gezet. Wijnen voor alledag én alvast met een knipoog naar de feestdagen.

Met het Kunstdiner onder de sterren in de kas op vrijdag 6 oktober kunt u zich laten verwennen door chef Erik Vos van De Beleving die de sterren van de hemel voor u zal koken, terwijl u persoonlijke verhalen van de kunstenaars krijgt voorgeschoteld. Voor deze avond is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De keuken van de kas zal echter het gehele weekend geopend zijn voor drankjes, hapjes en een lekkere lunch, zodat u ook die dagen heerlijk en ontspannen kunt genieten in de sfeervolle kas van De Beleving.

Entree is gratis. Zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. ‘Acht keer zó bijzonder’ vindt plaats in De Kas van De Beleving, Winkelweg 61, Zeewolde. Meer info en tickets voor het kunstdiner à € 65,00 p.p. www.achtkeerzobijzonder.nl