Aanschuiven bij brei- en haakclub

zaterdag 9 maart 2019 09:20

Blik op Zeewolde- Greet Kok is voor het eerst op het brei- en haakclubje. Haar dochter Margreet heeft haar meegenomen. ‘Lekker gezellig’. Dit gaat ze vaker doen, zegt ze.  ‘Ze denkt dat ze er voor het eerst was, maar dat denkt ze elke keer’, zegt Marlies Heemskerk, samen met Winnie Prins oprichter van het clubje.

Over een naam hebben ze eigenlijk nooit nagedacht. Iedereen noemt het maar zoals ie wil. Een leuke club is het wel. Sinds de zomer komen 15 tot 20 vrouwen bij elkaar in De Meermin. De één breit voor een goed doel, de ander voor zichzelf. Haken en breien is niet een must: diamond painting, kaarten maken, borduren of wat je ook kunt fröbelen aan een tafel is prima en welkom. ‘We hebben veel lol met elkaar’, zegt Winnie.  Zo af en toe wordt er een workshop gegeven, of iemand doet aan quilten en vertelt daarover.

‘We begonnen drie jaar geleden met een paar mensen bij mij thuis’, zegt Marlies, ‘maar de groep werd groter en groter.’ Er zitten mensen bij van onder de dertig, maar ook van boven de 80 jaar. Er ontstaan ook spontaan subgroepjes: mensen die met elkaar afspreken om iets leuks te gaan doen, wandelen bijvoorbeeld. ‘Iedereen zit hier voor de gezelligheid, ze leren hier anderen kennen of hebben een klein netwerk om zich heen en breiden dat hier dan uit.’ De club komt elke twee weken om 19.30 uur bij elkaar in De Meermin, de ene keer op woensdag, de andere keer op donderdag. De volgende keer is op woensdag 13 maart. 

‘Kom en schuif aan’, is de uitnodiging.