Nawaka opent op Raadhuisplein en sluit af met gondelvaart

dinsdag 7 augustus 2018 15:57

Blik op Zeewolde- Meer dan 4200 (water)scouts vierden vanmiddag op het Raadhuisplein de opening van het Nationaal waterkamp (Nawaka). Zij kwamen in hun vletjes (getrokken door grotere boten) vanuit het hele land naar Zeewolde. De Aanloophaven heeft er nog nooit zo kleurig bijgelegen. Nawaka wordt om de vier jaar gehouden en traditioneel geopend in de gemeente waar het gehouden wordt.

Zeewolde zal dus niet voor het laatst gastheer zijn, vanwege het nationaal terrein van scouting aan het Nulderpad. Een team van tegen de 800 vrijwilligers begeleidt de scouts, die een programma afwerken dat zich deels op land, deels op het water afspeelt.

Op zaterdagavond 11 augustus varen circa 450 verlichte en versierde boten lelievletten- en schouwen en 80 motorboten in de  de Voorhaven (de haven voor de aanloophaven). Deze tocht is goed te zien vanaf de kop van de Rede, de kop van het Noordereiland of vanaf de dijk bij de Bolhaven. De start is rond 21.00 uur. Vanaf 17.00 uur vinden allerlei activiteiten plaats in de Aanloophaven.

Nawaka bedankt met de gondelvaart Zeewolde, als bedankje voor hun verblijf in de afgelopen periode.