50 jaar Koos en Ria Roosenburg- van Schaijk

vrijdag 10 januari 2020 11:47

Blik op Zeewolde- Koos Roosenburg en Ria van Schaijk zijn 50 jaar getrouwd en werden gistermiddag gefeliciteerd door burgemeester Gerrit Jan Gorter. Hoe hebben Rotterdammer Koos, een onvervalste Kapenees en Ria uit Vlaardingen elkaar ontmoet? Koos vertelt dat een collega een hele leuke vriendin had en die nam Ria een keer mee. ‘Je wordt aan elkaar voorgesteld en dat loopt dan verder’.

Voor het eerste bezoek aan de ouders van Ria had Koos wel wat vrees, want ja, Katendrecht he, de rosse buurt van Rotterdam, maar het was meteen koek en ei. Ria  had een tweelingzus, het verschil tussen de twee was zelfs voor hun vader nauwelijks te zien, zegt Koos. ‘Ze hebben wel een trucjes bij me uitgehaald’

Koos werkte op dat moment nog bij kruidenier Simon de Wit, Ria bij Albert Heijn. Koos werd chauffeur (diepvries) en later computeroperator. Het paar kwam naar Zeewolde omdat Koos daar werk aangeboden kreeg. Ze wonen nu 23 jaar in het dorp. ‘Dat was wel heel stil’ herinnert Koos zich. ‘Ik heb heel wat traantjes gelaten’, zegt Ria. ‘Ik heb wel gedacht; waar begin ik aan’.

Koos is na zijn pensionering vrijwilliger geworden bij dagbesteding Sternzorg. Hij rijdt nu al vier jaar mensen van en naar de Sternweg en coördineert het vervoer. ‘Mooi werk’, zegt hij.

Koos en Ria hebben een dochter en een zoon.