’30 dagen gezonder’; welke uitdaging ga jij aan?

maandag 4 februari 2019 10:10

Blik op Zeewolde- Na het succes van vorig jaar daagt GGD Flevoland in maart opnieuw alle Flevolanders uit om een gezonde gewoonte aan te leren. 30dagengezonder is een gezamenlijke actie van vier GGD’en  in Noord Holland en Flevoland. Veel Flevolanders beginnen het jaar met goede voornemens, maar deze blijken vaak lastig vol te houden. In maart biedt de GGD ondersteuning om het wél vol te houden.

Een uitdaging kiezen Iedereen die woont of werkt in de regio kan een uitdaging kiezen door zich voor 1 maart aan te melden via www.30dagengezonder.nl Na het aanmelden ontvangt iedere deelnemer de hele maand maart leuke informatie en inspirerende tips van lifestylecoaches, van andere deelnemers en het 30dagengezonder team. Iedereen weet zelf precies wat hij kan doen of laten om zich gezonder te voelen, dit kan ook een kleine uitdaging zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tijd voor ontspanning, op tijd naar bed gaan, of elke dag de smartphone een uurtje uit. Jong of oud, iedereen kan mee doen.

Alleen of samen Meedoen kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, houdt men elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag water te drinken op school, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan samen wandelen met lunchtijd of lezen na zeven uur ’s avonds geen werkmail meer. Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens deze maand een individuele uitdaging kiezen, zoals 30 dagen zonder alcohol.

Iedereen heeft invloed op zijn eigen gezondheid Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Ook een ander een compliment geven of op tijd naar bed gaan kan zorgen dat je lekkerder in je vel zit. De actie 30dagengezonder stimuleert om op een positieve manier een uitdaging aan te gaan.