2018 uitluiden met dorpsquiz ‘K WIS’T!

dinsdag 13 november 2018 15:56

Blik op Zeewolde- Wie het leuk vindt met vrienden, buren, sportgenoten en/of familie de hersens gezamenlijk aan het werk te zetten, kan ook dit jaar weer meedoen met de dorpsquiz Zeewolde ‘K WIS’T. Van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 december wordt de derde editie van de quiz gehouden. De Zeewolder quiz is geïnspireerd door de Hisse Kwis, een dorpsquiz die al jaren met veel plezier en het nodige fanatisme wordt gespeeld in het Brabantse dorpje Heesch.

Agnes van Keeken van HobbyTime bracht het idee enkele jaren geleden naar Zeewolde. In Erik Wallenburg, Mannes Schoppink, Hendrik de Vries en Yvonne Duijvestijn vond zij enthousiaste medestanders, waarna het vijftal Zeewolde ‘K WIS’T gezamenlijk uitwerkte. Aan de eerste editie van Zeewolde ‘K WIS’T in 2016 namen 48 teams deel. Vorig jaar waren er zelfs al 60! Stiekem hopen de organisatoren dat zich er dit jaar 75 teams zullen aanmelden…

Aan de vragen zal het zeker niet liggen, want ook voor de derde editie van Zeewolde ‘K WIS’T zijn er weer 75 verrassende vragen bedacht over heden en verleden van Zeewolde, aangevuld met vragen over algemene zaken, sport en natuur. En uiteraard zijn er hier en daar ‘instinkers’ in het vragenboek gestopt!

Een enkel antwoord zal wellicht op internet te vinden zijn, er zijn eveneens de nodige vragen waarbij de deelnemers aan de quiz letterlijk op pad worden gestuurd.

 Deelnemen kan met een team van minimaal vier personen en kost € 10,- per team. Het vragenboek dient donderdag 27 december (tussen 19.30 en 21.30 uur) te worden afgehaald in de tent van Zeewolde Winterworld op het Kerkplein. Hier moet het ingevulde boek twee dagen later, op zaterdag 29 december, ook weer worden ingeleverd (wederom tussen 19.30 en 21.30 uur). De uitslag van Zeewolde ‘K WIS’T wordt bekendgemaakt op vrijdag 4 januari 2019 in de hal van kerkcentrum Open Haven (aanvang 19.30 uur). Alle deelnemende teams worden hiervoor uitgenodigd. Voor het winnende team ligt er een hoofdprijs klaar van € 444,40 (dan valt er iets te vieren!) en voor het ‘zilveren’ team een cheque van € 222,20. Zeewolde ‘K WIS’T wordt ondersteund door de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde, Puur Zeewolde en diverse lokale bedrijven.

Aanmelden voor Zeewolde ‘K WIS’T kan tot uiterlijk vrijdag 21 december via de website www.zeewoldekwist.nl met je teamnaam en e-mailadres en door € 10,- inschrijfgeld over te maken op: NL37 ABNA 043.347.4173 t.n.v. VCZ  (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde) o.v.v. Zeewolde ‘K WIS ‘T. Let op: vermeld je teamnaam bij de betaling! Je bent pas officieel ingeschreven als het bedrag op de rekening staat.

Aanmelden kan ook bij HobbyTime aan de Marktstraat 8.