2000e woning voor Woonpalet

zondag 4 juli 2021 17:05

Blik op Zeewolde- Op woensdag 30 juni markeerde Woonpalet de oplevering van haar 2000ste woning. Een bijzondere mijlpaal voor Woonpalet die sinds het begin van het dorp de realisatie van sociale huurwoningen voor haar rekening neemt. Om de oplevering van de 2000ste woning extra luister bij te zetten, werd deze opgeleverd door wethouder Ewout Suithoff. Hij overhandigde de sleutel van de woning aan de huurder, Sophie Douze en onthulde samen met haar de plaquette als markering van dit heugelijke feit.

Woonpalet (toen nog Stichting Woningbouw Zeewolde geheten) bouwde haar eerste woning in 1984 aan Flevoplein 10. Het bouwtempo in die tijd lag hoog, want krap zeven jaar later leverde Woonpalet al haar 1000ste woning op, Citroenvlinder 61. Vanaf dat moment naar de oplevering van de 2000ste woning vandaag, De Hors 15, telt precies 30 jaar. Omgerekend bouwde Woonpalet dus in de achterliggende periode 33 woningen per jaar.

De 2000ste woning staat in het nieuwbouwproject De Duinen in de Polderwijk. Het bestaat uit 44 sociale huurwoningen, verdeeld over 5 blokken. De sfeer van deze nieuwbouw wordt bepaald door drie stijlen uit het beeldkwaliteitsplan; Hedendaags klassiek, Vrolijk zomers hart en Kleurrijk modern. De stijlen hebben elk hun eigen kenmerkende kleuren qua metselwerk en gevelafwerking met rabatdelen. Gezamenlijk stralen de woningen de sfeer uit van een eigentijds vissersdorp geheel passend bij de mooie locatie, aan de dijk nabij het Wolderwijd.

Foto: Wethouder Ewout Suithoff en Sophie Douze onthullen de ingemetselde plaquette