15.000 euro voor beste initiatief Flevolandse landschap

donderdag 5 november 2020 09:35

Blik op Zeewolde- Op 2 november opende Jan de Reus, gedeputeerde ruimtelijke kwaliteit van provincie Flevoland, de inschrijving voor de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland. Het initiatief dat het meest bijdraagt aan de waarde, kwaliteit en identiteit van het Flevolandse landschap, krijgt € 15.000 uitgereikt. Dit gebeurt op 15 april 2021, de Dag voor de Flevolandse Ruimte.

Onder bewoners en bezoekers van Flevoland is veel waardering voor de kwaliteiten van het landschap van Flevoland. Denk aan de schoonheid, identiteit, herkenbaarheid, toekomstwaarde, het nut en samenspel van mens, ontwikkeling en natuur. De provincie Flevoland wil meer bekendheid en waardering geven aan de toekomstige ruimtelijke kwaliteit. Ook aan vernieuwende initiatieven. Dat doen we met de tweejaarlijkse Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland.

Voor de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland wordt gezocht naar uitdagende en grensverleggende plannen die bijdragen aan de waarde, kwaliteit en identiteit van het Flevolandse landschap. We vragen initiatiefnemers uiterlijk 11 december plannen in te dienen met onder andere een korte beschrijving, motivatie en tekening. De plannen moeten de intentie hebben om uiteindelijk gerealiseerd te worden.

Een expertteam van onafhankelijke deskundigen selecteert drie genomineerde projecten. Deze projecten worden omgevormd tot een driedimensionale presentatie. Vervolgens gaat de jury deze presentaties beleven en beoordelen op de projectlocaties. Binnenkort maken we de juryleden bekend.

We nodigen nu iedereen – zowel personen als organisaties – met een vernieuwend ruimtelijk initiatief, uit mee te doen. Teken, schrijf en werk je initiatief uit en stuur hem naar vip@flevoland.nl. Bezoek vipflevoland.nl voor inspirerende voorbeelden en het reglement. We kijken uit naar creatievelingen en initiatieven die we in 2021 in het zonnetje kunnen zetten.

Tijdens de Dag voor de Flevolandse Ruimte, op 15 april 2021, krijgt de winnaar de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland uitgereikt. De eerste editie van de Dag voor de Flevolandse Ruimte heeft het thema Ruimte voor Initiatief. Het wordt een middagsymposium met uitwisseling van ideeën, presentaties van de genomineerde initiatieven en de uitreiking van de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland.