12e Kinderzwerfboekstation bij Philadelphia

zondag 28 januari 2018 21:05

Blik op Zeewolde – Bij Stichting Philadelphia Zorg bij dagcentrum Phitaal aan de Houtwal 90  staat sinds dinsdag 23 januari een Kinderzwerfboek-station. Dit werd feestelijk geopend door de cliënten van het dagcentrum en enkele leerlingen van SBAO De Springplank door confetti in de lucht te schieten. Daarna konden zij binnen luisteren naar Tamara Metten, neerlandicus en theatermaker,  die een mooi kinderboek voorlas. De opening werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, stimuleert lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboek-stations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kinderzwerfboek.nl.