100 jarige KNIL-veteraan Jos Wessels krijgt ereteken

vrijdag 2 april 2021 12:36

Blik op Zeewolde-  Zeewoldenaar Jos Wessels werd op 1 april 100 jaar. Burgemeester Gerrit Jan Gorter ontving hem in het gemeentehuis om hem met deze bijzondere verjaardag te feliciteren. Wessels is ook één van de oudste KNIL-veteranen in Nederland is. Daarom kwam ook een delegatie van Defensie om hem te eren. Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, Luitenant Generaal der Mariniers F.V. van Sprang reikte hem het Ereteken van Orde en Vrede uit.

Uit handen van Commandant Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek Kolonel Regiment Van Heutsz K.G.J. van Dreumel ontvangt de heer Wessels de veteranenspeld.

Het Ereteken is bedoeld voor militairen van de drie krijgsmachtonderdelen en van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Zij moeten in Nederlands-Indië en de aangrenzende zeegebieden tussen 3 september 1945 en 4 juni 1951 ten minste 3 maanden in werkelijke dienst zijn geweest.

Na de bijeenkomst in het gemeentehuis begaf het gezelschap zich naar het Vliegermonument aan de Verbeelding. Bij het monument is een Witte Anjerperk aangelegd. De witte anjer is het symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan. Veteraan Jan van Ek, één van de initiatiefnemers van het Witte Anjerperk, onthulde samen met de heer Wessels het informatiebordje.

De bijeenkomst is te bekijken via: https://channel.royalcast.com/gemeentezeewolde/#!/gemeentezeewolde/20210401_2

De foto is genomen door Isaac Jansen